APRENEM DE LA NATURA!


Hola a tots i a totes!!

Aquesta setmana parlarem de les experiències que viuen els infants fora de l'aula, les quals tenen tanta importància com les que es viuen dins de l'aula. Per aquest motiu, és importat incloure la natura en l'educació dels infants. 

La natura és imprevisible, diferent cada dia. El món de fora, els voltants de la llar, és la part més propera al món real que podem oferir als infants. 

Si mirem amb atenció com els infants es mouen a l'exterior, podrem veure que els infants i els adults tenim maneres diferents de sortir, els adults sortim per desconnectar, en canvi, els infants, quan surten gaudeixen de tot el que l'envolta i ho viuen intensament; busquen i observen insectes, flors, pedres, fruits, ocells, etc. 


També amb les sortides es fomenten i es potencien les relacions socials; amb els grans de l'escola que juguen al pati, un veí que ens explica alguna historieta, el fuster que ens ensenya com treballa, l'agutzil que ens explica que ha de fer avui, la botiguera que ens ven alguna cosa, el granger que ens ensenya els animals, etc. Hi ha molts exemples de totes les coses que fem i aprenem del poble. Els infants ens ensenyen que qualsevol racó del nostre entorn, és bo per aprendre. 


Així doncs, l'entorn natural ofereix la possibilitat de descobrir-se i descobrir el que ens envolta. Es tracta de sortir al món exterior i de tornar amb nous aprenentatges.




Comentaris