Quan és un bon moment per retirar el bolquer?

S'acosta el bon temps i amb el bon temps les ganes de treure el bolquer als més petits de casa, però, què hem de saber? 

El control dels esfínters és un procés complex a través del qual l’infant pot coordinar les diferents capacitats que li permeten adquirir l’aprenentatge sobre els hàbits relacionats amb la micció i la
defecació. 

Els infants sans adquireixen aquest control (nol’aprenen!) de forma espontània quan presenten una certa maduresatan física com psicològica. Un cop adquirit el control sí que hi pot haver un temps d’aprenentatge i per tant, requereix un període d’assaig i un guiatge, tal com passa amb altres hàbits com el caminar, el menjar, el dormir, etc.

El domini de les capacitats necessàries perquè l’infant pugui adquirir aquesta habilitat no respon a una edat cronològica. És per aquestmotiu que per saber quin és el moment idoni per a cada infant, cal
observar-lo, copsant-ne les senyals pertinents. 

Cal que tinguem molt clar que cada infant té el seu propi moment per treure el bolquer, que ha de ser després que adquireixi la maduresa del control dels esfínters. Fer-ho abans només generarà frustració. 

També és important que quan decidim fer el pas hem de fer-ho amb un ambient tranquil, un dia que poguem estar per ell/a. Sempre recomanem que sigui durant el cap de setmana. Triar el moment adequat i tenir una gran dosis de paciència són dues claus perquè el procés sigui un èxit.






Comentaris