PSICOMOTRICITAT!


Hola a tots i totes!

Treballar i potenciar la psicomotricitat a infantil és clau per al desenvolupament de les habilitats corporals i socials. Els primers mesos de vida, l'infant, es comunica amb el cos i a través d'aquest va estructurant el pensament i controlant les emocions. Aprenen a través del moviment abans que del raonament. 

La psicomotricitat educativa, oberta i flexible, ens permet acompanyar el desenvolupament dels infants, aquesta potència infinits aprenentatges; la relació entre iguals, l'autonomia, l'autoestima, l'acceptació dels límits, la construcció del sistema corporal i la consciència del propi cos, etc.
Per això és molt important que les activitats i sessions de psicomotricitat siguin progressives i adequades al moment evolutiu de l'infant, és a dir, ajudar-lo a avançar a partir del moment que es troba. Mai anticipar-nos a les seves necessitats. 

Hem de veure la psicomotricitat com una manera d'entendre i d'atendre les necessitats dels infants. Per això us animem a treballar-la a casa també, no és necessari tenir mòduls, es pot treballar de moltes maneres, per exemple: desgranant blat de moro, amb teles, amb paper de diari, amb plomes, retallant, pintant, fent un circuit, etc. 






Comentaris