Viure el quotidià, oportunitats d'aprenentatge


"L’infant arriba a aquest món amb energia per enfrontar-se al repte de viure i de conèixer. La força que té és inimaginable, i la curiositat innata el porta a estar en tot moment actiu, pendent de copsar tot allò que passa en el seu entorn, i així es coneix també a ell mateix. És, doncs, el dia a dia per a un infant la seva gran motivació i un gran estímul. I encara més si pensem que a l’escola ha d’aprendre a conviure i a compartir el quotidià amb un grup d’infants i també d’adults.

A través del canvi de bolquer, de rentar-se la cara quan està bruta acompanyat d’un adult, de canviar-se la roba quan ho necessita, l’infant aprèn a ser autònom i a valorar la importància i el benestar que li genera sentir-se net, sentir-se a gust. És un infant que d’aquesta manera se sent respectat i valorat, que se sent acollit, i així va creant vincles afectius. Condicions que, també, generen un context positiu per a l’aprenentatge, per entrar en relació amb el món, amb els altres i amb un mateix."

http://diarieducacio.cat/blogs/rosasensat/2014/10/30/que-esperem-de-lescola-viure-el-quotidia-oportunitats-daprenentatge/

Comentaris